top of page

In het aanbod van Yogaloft Gent kan je zowel rustige als actieve yoga volgen.

Hieronder wat  meer uitleg over de verschillende vormen van yoga in ons aanbod.

Vinyasa 

Een andere naam voor vinyasa-yoga is flow yoga of power yoga. Dit komt omdat de houdingen bij deze krachtige yogastijl vlotjes in elkaar overgaan.

De letterlijke vertaling van vinyasa is 'adem-gesynchroniseerde beweging'. Ademhaling en beweging synchroon laten verlopen is cruciaal bij deze yogastijl.

Dankzij deze dynamische yogales krijgt je lichaam meteen het evenwicht en ontspannen gevoel 

dat het verdient. Een pittige inspanning voor een sterk lichaam en een frisse blik.

Early Bird

Start je dag met een heerlijke yogales en en creëren we balans en ruimte in het lichaam.

Deze les voor vroege vogels begint altijd met voldoende tijd om wakker te worden door middel van ademhalingsoefeningen, zachte stretches en rustige bewegingen. De les bouwt op naar krachtigere en intensievere houdingen maar steeds met aandacht en zachtheid.

Daarna volgt een diepe ontspanning om vol energie de dag tegemoet te gaan!


Zalig om je dag zo te starten!

Gentle Yoga

Deze les is geschikt voor beginners of voor diegene die reeds yoga beoefenen maar het rustig aan willen doen. Tijdens de les leren we de basisprincipes en basisposes met aandacht voor fundament en de ademhaling. Door bewust te bewegen leer je je lichaam beter kennen. Tijdens de les leer je de basisprincipes en poses aan. Je kan deze les ook volgen indien je reeds Yoga beoefent. Een milde maar effectieve les waarna je je helemaal zen voelt.

Functionele Yoga

Met deze les wordt je je meer bewust van je lichaam en je mentale welzijn.

Kom tot rust door te blijven invoelen met de noden en wensen van jouw lichaam en geest.  
Dat yoga een rustpunt mag zijn in jouw week om je batterij op te laden en dat de yogawijsheid je door de rest van de week mag helpen.
Iedereen is welkom, van beginners tot gevorderden. Ervaar wat yoga voor jou kan betekenen.

Power Flow

Power flow yoga is een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. Je leert vanuit verschillende ademhalingstechnieken hoe je ademhaling bijdraagt aan je lichamelijke inspanning. Power flow  yoga maakt je sterker en leniger en je krijgt er een betere conditie van.

Als je denkt dat yoga zweverig en rustig is, volg dan een keer een les Power flow. Waarschijnlijk weet je na deze les zeker dat yoga ook gewoon een sport is.

Power flow yoga een afgeleide van Ashtanga yoga maar is namelijk niet zo streng in het volgen van vaste series, maar deze stijl is wel net zo krachtig.

Animal Flow is een ‘movement practice’ waarmee we zo dynamisch mogelijk dicht bij de grond proberen bewegen.

Het haalt zijn inspiratie voor een stuk bij disciplines zoals capoeira, yoga en hedendaagse dans. Animal Flow bestaat uit een serie van bewegingen en transities die ons vloeiend van de ene beweging naar de andere voeren. Net zoals de naam al doet vermoeden, steunen we bij veel houdingen op zowel voeten als handen. Eens je een aantal bewegingen onder de knie hebt, kun je ze op heel veel verschillende manieren combineren zodat er een creatieve ‘flow’ ontstaat.

Animal Flow

Kundalini

Kundalini yoga is een yogavorm waarbij houdingen ritmisch worden ingezet in combinatie met ademhaling, mantra en meditatie. Elke les volgt een vaste volgorde bestaande uit een warm up, een kriya (set van bewegingen) rond een bepaald thema, een relaxatie en een meditatie.
Het doel van kundalini yoga is om je levensenergie wakker te maken.
Nadien voel je je helder, krachtig en gefocust. De les is instapklaar voor beginners.

Restorative Yin

Vertragen, verstillen & loslaten. 

In deze les doen we niet aan spieropbouw, maar graven we dieper. Door langer en ontspannen in de houdingen te blijven werken we in op ons bindweefsel en celgeheugen. Geen strakke houdingen, maar opnieuw contact maken met je lichaam, intuïtie en aanvoelen wat jij nodig hebt. Er is geen doel te bereiken tijdens de practice, enkel een bewuste aanwezigheid in het hier en nu. We duiken de diepte in vanuit vertrouwen, overgave en de mogelijkheid om los te laten wat je niet langer dient.

Aan de hand van breathwork en een nidra meditatie neemt Laura je mee op een reis doorheen alle lagen van je bewustzijn. Tot je landt op een plaats van innerlijke rust en stilte. Een plaats om gewoon te mogen zijn … 

Lay back, relax & enjoy the journey. 

Yin Yoga

Elk lichaam is uniek, heeft een andere botstructuur en spierlengte. 
In deze les creëren we ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding langer en passief aan te houden werken we in op het bindweefsels, de diepere lagen, de fascia (bindweefselsvlies dat de spieren, gewrichten, de banden, zenuwbanen omhult).
Door Yin vertraagt het verstijving proces en creëer je ruimte en balans. De hele les staat in het teken van loslaten en ontspannen.

Welkom in deze meditatieve en rustgevende les.

bottom of page