Ontdek welke stijl van yoga jij op dit moment wil beoefenen.

In het aanbod van Yogaloft Gent kan je zowel rustige als actieve yoga volgen. Ook Mindfulness en yoga met je kind zit in ons aanbod.

Vinyasa 

Een andere naam voor vinyasa-yoga is flow yoga of power yoga. Dit komt omdat de houdingen bij deze krachtige yogastijl vlotjes in elkaar overgaan.

De letterlijke vertaling van vinyasa is 'adem-gesynchroniseerde beweging'. Ademhaling en beweging synchroon laten verlopen is cruciaal bij deze yogastijl.

Dankzij deze dynamische yogales krijgt je lichaam meteen het evenwicht en ontspannen gevoel 

dat het verdient. Een pittige inspanning voor een sterk lichaam en een frisse blik.

Early Bird

Start je dag met een heerlijke yogales en en creëren we balans en ruimte in het lichaam.

Deze les voor vroege vogels begint altijd met voldoende tijd om wakker te worden door middel van ademhalingsoefeningen, zachte stretches en rustige bewegingen. De les bouwt op naar krachtigere en intensievere houdingen en bewegingen maar steeds met aandacht en zachtheid.

Daarna volgt een diepe ontspanning om vol energie de dag tegemoet te gaan!


Zalig om je dag zo te starten!

Start 2 Yoga

Deze les is geschikt voor beginners of voor diegene die reeds yoga beoefenen maar het rustig aan willen doen. Tijdens de les leren we de basisprincipes en basisposes met aandacht voor fundament en de ademhaling. Door bewust te bewegen leer je je lichaam beter kennen.

Functionele Yoga

Met deze les wordt je je meer bewust van je lichaam en je mentale welzijn.

Kom tot rust door te blijven invoelen met de noden en wensen van jouw lichaam en geest.  
Dat yoga een rustpunt mag zijn in jouw week om je batterij op te laden en dat de yogawijsheid je door de rest van de week mag helpen.
Iedereen is welkom, van beginners tot gevorderden. Ervaar wat yoga voor jou kan betekenen.

Hatha Yoga

Hatha betekent letterlijk 'de verbinding van twee tegengestelde polen'. 

De bewegingen worden telkens heel bewust uitgevoerd met aandacht voor de uitlijning van je lichaam.

Ook de activiteit van je mind (of 'geest') wordt onderzocht. Ervaring met yoga is niet nodig.

Door de verschillende opties tijdens het uitvoeren van de bewegingen is devoot iedereen toegankelijk.

In deze les wordt zachte, aandachtige en rustige yin yoga gecombineerd met het vurige en krachtige van yang yoga.

We starten met enkele rustige, tragere opwarming met veel aandacht voor de ademhaling zodat we kunnen overgaan in een flow van verschillende yogahoudingen waarin zowel kracht en stretch aan bod komt. 

Yin Yang

Kundalini

Kundalini yoga is een yogavorm waarbij houdingen ritmisch worden ingezet in combinatie met ademhaling, mantra en meditatie. Elke les volgt een vaste volgorde bestaande uit een warm up, een kriya (set van bewegingen) rond een bepaald thema, een relaxatie en een meditatie.
Het doel van kundalini yoga is om je levensenergie wakker te maken.
Nadien voel je je helder, krachtig en gefocust. De les is instapklaar voor beginners.

Mindfulness

Het begint bij bewust tijd maken voor jezelf, voor jezelf durven kiezen en het geleerde te laten overlopen in het leven van alledag.
Leren van bewust stil te staan en vanuit je eigen flow en kracht in een Me-time leven te staan.

We kunnen de stress en de druk vanuit onze chaotische wereld of ons hectisch leven, niet volledig bannen.
We kunnen wel onze mind-set veranderen en leren om in eigen kracht, zorg te dragen voor onszelf.
Voor mezelf is dit zeer waardevol en wil dit graag delen in wekelijkse momenten van ont-moeten.

Mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen wordt vooral in spelvorm gewerkt. Dit zal hierbij vooral aan de slag gaan met verhaal- en bewegingsmomenten volgens thema.

Yin Yoga

Elk lichaam is uniek, heeft een andere botstructuur en spierlengte. 
In deze les creëren we ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding langer en passief aan te houden werken we in op het bindweefsels, de diepere lagen, de fascia (bindweefselsvlies dat de spieren, gewrichten, de banden, zenuwbanen omhult).
Door Yin vertraagt het verstijving proces en creëer je ruimte en balans. De hele les staat in het teken van loslaten en ontspannen.

Welkom in deze meditatieve en rustgevende les.

Gentle Hatha Yoga

Tijdens deze les word je je meer bewust van je lichaam en geest. Door middel van zachte flows, poses die toegankelijk zijn voor alle niveaus, ademhalingstechnieken (pranayama) en relaxatie wordt evenwicht nagestreefd tussen beweging en stilte. Op die manier breng je de aandacht naar binnen en verken je het landschap van lichaam en geest, zodoende fysieke en mentale blokkades onder ogen te komen, te voelen, te onderzoeken en uiteindelijk los te laten.

Op die manier kom je in contact met wie je werkelijk bent en ontwikkel je een frisse blik op de kansen en uitdagingen van het dagelijks leven.

Yoga Nidra

Yoga Nidra ~ slaap van de Yogi. Een minder gekende doch eeuwenoude zeer bijzondere en waardevolle tak van Yoga. Herinnering van wie jij in essentie bent. Puur en Krachtig.

Kom in contact met de diepere lagen van jouw bewustzijn, daar waar heling moeiteloos plaats mag vinden.

Ben jij op zoek naar balans? Voel je je niet altijd krachtig, gezond? Heb je last van stress, angst, burn-out, ongezond gedrag, slaapstoornis, pijn? Of heb je gewoon eens behoefte aan moeiteloos een diepe rust te ervaren? Wees welgekomen! Krachtiger en lichter mag jij jou voelen.