top of page

Kundalini workshop / the basics

Price

€30

Duration

10u - 12u

Enroll

About the Course

Kundalini Yoga richt zich op het ontwaken van de Kundalini-energie, die wordt gezien als energie die zich in het lichaam bevindt. Het doel van Kundalini Yoga is om deze energie te activeren en door de chakra's (energiecentra) in het lichaam te laten stromen.

Een van de kernprincipes van Kundalini Yoga is het gebruik van ademhalingstechnieken, ook wel bekend als pranayama. Door bewuste ademhalingstechnieken te gebruiken, kan de energie in het lichaam worden gereguleerd en gecontroleerd. Dit helpt bij het reinigen van het zenuwstelsel en het vergroten van de levenskracht.

Daarnaast maakt Kundalini Yoga gebruik van lichaamshoudingen, of asana's, om de energiestroom in het lichaam te bevorderen. Deze asana's worden vaak gecombineerd met specifieke handgebaren, mantra's (chanting) en meditatie. Samen vormen deze elementen een krachtige en holistische benadering van yoga.

 

Een ander belangrijk aspect van Kundalini Yoga is het beoefenen van mantra's en chanten.

Mantra's zijn heilige klanken, woorden of zinnen die herhaaldelijk worden uitgesproken om de geest te kalmeren en een staat van diepe meditatie te bereiken. Chanten kan helpen bij het openen van de chakra's en het stimuleren van de Kundalini-energie.

Het beoefenen van Kundalini Yoga kan diverse voordelen met zich meebrengen, zowel fysiek als mentaal. Het kan helpen bij het verlichten van stress, het vergroten van de flexibiliteit en kracht van het lichaam, het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van emotioneel evenwicht.

Kundalini Yoga biedt een pad van zelfontdekking, bewustwording en spirituele groei. Door regelmatige beoefening kun je diepere lagen van jezelf verkennen en een diepere verbinding met je innerlijke kracht ervaren.

Your Instructor

Sarah

Sarah
bottom of page