Meet the teachers

Anouk

Yin Yang

profielfoto.png

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. 

Een yogahouding ziet er bij iedereen anders uit, want elk lichaam is uniek. 

Het gaat niet om prestatie maar om bewust aanwezig te zijn en goed je lichaam te voelen. 

Elke houding leg ik uit zodat je weet wat je doet, lichaamsbewust wordt en je eigen grenzen bewaakt.

Door te luisteren en te observeren word je bewust van jouw eigen fysieke, mentale en emotionele patronen en kan je deze op een helende manier ombuigen.

Yoga is gunstig op zovele vlakken: beter slapen, versterkt je spieren, meer flexibiliteit, verbetert je lichaamshouding, focus, beter zuurstof opname, helpt je ontspannen, reset je zenuwstelsel,…

De mentale en fysieke kracht die je je hierdoor eigen maakt geeft je de nodige vitaliteit en aanvaarding. Mijn lessen geven je een sereen gevoel en bieden lichaam en geest de nodige levensenergie.

Sofie

Yoga Nidra 

image-01-09-21-10-17.jpeg

Yoga Nidra ~ slaap van de Yogi. Een minder gekende doch eeuwenoude zeer bijzondere en waardevolle tak van Yoga. Herinnering van wie jij in essentie bent. Puur en Krachtig. Het éérste halfuur van de les belicht ik kort een gebeuren/tool/techniek die tijdens Yoga Nidra aan bod zal komen. Een yogahouding (asana), ademhalingsoefening (pranayama), meditatietechniek, affirmaties, mindfulness, focusoefening,… waardevol om mee naar huis te nemen. Het laatste half uur/45minuten is zuiver yoga Nidra Amrit Method. Liggende meditatie op jouw mat, onder een dekentje met je ogen gesloten. Ik begeleid jou naar de diepere lagen van jouw bewustzijn, daar waar heling moeiteloos plaats mag vinden. Ben jij op zoek naar balans? Voel je je niet altijd krachtig, gezond? Heb je last van stress, angst, burn-out, ongezond gedrag, slaapstoornis, pijn? Of heb je gewoon eens behoefte aan moeiteloos een diepe rust te ervaren? Wees welgekomen! Krachtiger en lichter mag jij jou voelen. Love and Light, Sofie

Jonna

Vinyasa (ENG)

IMG_20210906_125924_1 (2)_edited.jpg

s a young student 20 years ago, I walked into an Ashtanga vinyasa class. 

I fell in love with the strengthening and calming effects of the practice as well as the simplicity of it.

 

Since then, I have practiced various styles of yoga such as Ashtanga, Vinyasa, Bikram, Yin Yoga and Yoga Nidra. 

Yoga has been a source of strength, stability and peace in my personal life. 

 

In 2019, I followed my dream and started a Yoga Teacher Training with Joachim Meire at Yogaloft. 

My personal studies with Janet Stone, Briohny Smyth, Talia Sutra and the writings of Vanda Scaravelli have all influenced the way that I practice and teach yoga.

 

My passion for nature and authenticity, rooting in my home country Finland, play a role in my views of holistic wellbeing.

I am a student of embodied, empowering and sustainable yoga. 

This means that I'm your guide for your personal practice which is based on remaining loving and respectful to your body at all times. 

 

 

"Yoga is an effortless dance with

Breath & Gravity."

 

-Vanda Scaravelli

Rilana

Functionele yoga

IMG-20210624-WA0015_edited.jpg

Mijn naam is Rilana Cardinaal. Ik ben mijn reis op deze wereld begonnen in Nederland, in 1992. Als dans- en bewegingstherapeut en yogadocent ben ik via een aantal reizen en omwegen terecht gekomen in Gent. Vanuit hier draag ik uit wat ik belangrijk vind: luisteren naar je eigen lichaam, in beweging blijven en bewustzijn creëren.

 

Yoga helpt mij om mijn lichaam te voelen en te voeden. Ik wil graag op fysiek en mentaal vlak in ontwikkeling blijven. Ik heb zelf nood aan momenten van 'verteren' en 'voeden'. 

Mijn aanpak is nuchter, rustig, zacht, maar uitdagend. Ik wil mensen prikkelen. Stimuleren om ook in beweging te blijven en zo te blijven groeien op zowel fysiek als mentaal vlak. Dat lichaam en geest samenhangen, ben ik steevast van overtuigd. Ik geloof dat de wereld een liefdevollere en mooiere plek is, als iedereen eens goed naar zichzelf durft te kijken. Zichzelf de waarom vraag durft te stellen; een intentie durft te stellen en met een open en vol hart ja durft te zeggen. Zo worden we allemaal de beste versie van onszelf. In alle kwetsbaarheid en met de ups and downs die daarbij horen. 

 

Welkom om samen met mij te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.

Celine

Vınyasa

celine.png

Mijn interesse in yoga werd gewekt omdat dit complementair werkte met de andere sporten die ik beoefen. Ik startte met de intentie om mijn spieren te versterken en mijn lichaam meer mobiel te maken. Ik merkte al snel dat yoga niet enkel een invloed had op mijn fysieke lichaam, maar op zoveel meer. Ik ontdekte de kracht van het vertragen, het bewust ademen... Yoga creeërde meer mentale en fysieke draagkracht, een scherpere focus en meer rust in mijn hoofd. In 2019 trok ik naar Bali om mij te verdiepen in de yogabeoefening door een teachertraining te volgen. 
Als dans- en bewegingstherapeut ervaar ik dagelijks hoe lichaam en geest verbonden zijn en de positieve effecten van lichaamswerk op de mentale gezondheid. Door te leren luisteren naar de signalen van het lichaam sta je meer zelfbewust in het leven en vertrouw je meer op je intuïtie.
De lessen zijn geschikt voor alle niveau’s. Kom zoals je bent en voel je welkom om met samen met mij yoga te beoefenen.

Nils

Gentle Hatha Yoga

Nils.png

In de lessen Gentle Hatha Yoga neemt Nils jou mee naar meer bewustzijn van lichaam en geest. Door middel van zachte flows, poses die toegankelijk zijn voor alle niveaus, ademhalingstechnieken (pranayama) en relaxatie wordt evenwicht nagestreefd tussen beweging en stilte.

Op die manier breng je de aandacht naar binnen en verken je het landschap van lichaam en geest, zodoende fysieke en mentale blokkades onder ogen te komen, te voelen, te onderzoeken en uiteindelijk los te laten.

Zo kom je in contact met wie je werkelijk bent en ontwikkel je een frisse blik op de kansen en uitdagingen van het dagelijks leven. 

 

Nils behaalde zijn 200hr certificate bij YogaLife en haalt zijn inspiratie van verschillende yogastijlen- en teachers. Zijn stijl wordt getypeerd door een zachte benadering, begeleiding voor juiste uitvoering en een naar binnen gerichte aandacht. De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als ervaren yoga practitioners.

Lindsay

Zwangerschapsyoga

Lindsay_edited.png

Mijn reis in yoga is gestart ongeveer 12 jaar terug. Ik was in Peru als vrijwilliger te werk om een schooltje mee op te richten voor weeskinderen. Tijdens deze reis ontdekte ik yoga en haar pracht.

Ik leerde vooral om contact te maken met mijn lichaam ipv met mijn hoofd, te vertragen en de ademhaling te brengen in elk plekje van mijn lichaam. Deze prachtige inzichten en wijsheid deel ik met vrouwen en voornamelijk zwangere vrouwen. Mijn verdieping en eigen ervaring van conceptie tot geboorte deel ik met heel veel liefde en passie. 

 

Een zwangerschap is één van de meest heilige, transformerende processen in het leven van een vrouw. Er is niets wonderlijker dan het creëren van nieuw leven. Het idee dat een minuscuul zaadje na een lange dans samensmelt met een eicel, hartactiviteit opgang stelt, alle celdelingen perfect te laten plaatsvinden, je babytje te laten groeien vanuit zo ongeveer helemaal niets. Dit is het magische werk waar een vrouwenlichaam 9maanden met bezig is.

Zwangerschapsyoga brengt een weldaad van ontspanning. We herontdekken, verbinden, vertrouwen en laten de liefde stromen van moederhart naar babyhart. Met deze yogasessie wil ik tools aanreiken, laten proeven van deze geweldige reis doorheen de magische 9 maanden. Zodat jij en je baby in volledige overgave en vertrouwen de dans van moeder natuur danst in het baringsproces.  

 

Mamas are magical, ambitious souls thriving endlessly!

Chantal

Mindfulness

EE2A8A39-091D-423C-884B-FD7C4E65DA34.jpeg

In 1992 werd ik klinisch psycholoog.  Na een lange carrière in de bedrijfswereld botste ik op obstakels, waarvoor ik nu heel dankbaar ben.

Dankbaar dat mindfulness me terug bij mijn essentie bracht, en me deed kiezen voor de job waar mijn passie echt tot leven komt.

Ik besloot de trainersopleiding te volgen om deze volledig te kunnen integreren in mijn individuele begeleidingen als klinisch psycholoog.

 

In 2019 startte ik MindFeel op en focus me op een persoonlijke, individuele aanpak.  Ik probeer in mijn begeleidingen niet te blijven hangen in het oorzaak/gevolg-verhaal maar eerder de nodige tools aan te bieden die tot inzicht en verandering kunnen leiden.

Mindfulness is voor mij meer dan een 8 weekse lessenreeks of cursus.

Het begint bij bewust tijd maken voor jezelf, voor jezelf durven kiezen en het geleerde te laten overlopen in het leven van alledag.

Leren van bewust stil te staan en vanuit je eigen flow en kracht in een Me-time leven te staan.

 

We kunnen de stress en de druk vanuit onze chaotische wereld of ons hectisch leven, niet volledig bannen.

We kunnen wel onze mind-set veranderen en leren om in eigen kracht, zorg te dragen voor onszelf.

Voor mezelf is dit zeer waardevol en wil dit graag delen in wekelijkse momenten van ont-moeten bij Yogaloft.

 

Voor de kinderen wordt vooral in spelvorm gewerkt.  Dit zal hierbij  vooral aan de slag gaan met verhaal- en bewegingsmomenten volgens thema. 

Margo

Hatha Yoga

IMG_20180813_162339_488.jpg

De yoga die ik geef is een combinatie van meditatie, ademhaling, zelfonderzoek en fysieke yogaposes voor iedereen die lichter en bewuster door het leven wil bewegen. De stijl is geïnspireerd op Hatha en Anusara yoga met een vleugje Vinyasa en Yin. De bewegingen worden telkens heel bewust uitgevoerd met aandacht voor de uitlijning van je lichaam. Ook de activiteit van je mind (of 'geest') wordt onderzocht. Ervaring met yoga is niet nodig. De les is dankzij de opties die ik geef toegankelijk voor iedereen. Raadpleeg wel eerst je arts indien je blessures hebt en twijfelt of je yoga kan beoefenen. 

Ik vraag je steeds om te luisteren naar de mogelijkheden van je eigen lichaam.

Sara

Kundalini

Sara De Neve.png

Kundalini yoga is een effectieve vorm van yoga waarmee je in een korte tijd je energie kan transformeren.

In deze lessen ligt de focus op het toepassen van de technologie. Dit wil zeggen dat eenieder zijn eigen beleving kan hebben van het uitoefenen ervan. 

De levensenergie gaat vrijer stromen, het brengt je helderheid en kracht om zo vanzelf meer vreugde te kunnen ervaren. 

Waar haal ik mijn inspiratie? Een aantal jaar geleden volgde ik een workshop met betrekking tot Kundalini yoga en bij het intunen had ik een kippenvelmoment, het voelde aan alsof ik iets dierbaars had teruggevonden. Ik volgde lessenreeksen, cursussen, ging naar bijeenkomsten en begon algauw elke ochtend mijn eigen practice. 

De lessen zijn opgebouwd volgens een vast patroon en bestaan uit ademhalingsoefeningen, kriya (set van oefeningen), relaxatie en meditatie.

We gebruiken ook mantra’s doorheen de les.