top of page

Our lovely teachers

Anouk

gentle yoga, vinyasa, yin 

IMG_1355_edited.jpg

lk ben Anouk, teacher & manager van de studio. 
Met Yogaloft Gent wil ik een mooie, veilige en rustige plaats aanbieden waar je tijdens de drukte even kan opladen. Schoonheid, eenvoud en liefde zijn belangrijke waarden die ik met deze studio wil delen. Een plaats waar je komt en je die mooie energie helemaal in je kan opnemen. 

We leven in een tijd waar alles snel gaat, we hebben zoveel mogelijkheden, zoveel prikkels om ons heen waardoor we onbewust heel veel spanning met ons meedragen.
Yoga is voor mij een tool om die snelheid even te doorbreken en bewust om te gaan met het lichaam en de geest zodat we die spanning kunnen loslaten. 
Het beïnvloeden van de ademhaling dat ervoor kan zorgen dat het rustiger wordt in ons hoofd en we ruimte maken. 
Gelukkig zijn er veel mensen die de weg naar yoga vinden en de energie van een open hart met zich meenemen. 

Yogaloft Gent is een plaats waar we terecht kunnen en rustig kunnen ademen.
Welkom! ❤️

 

Jonna

vinyasa (eng)

IMG_20210906_125924_1 (2)_edited.jpg

As a young student 20 years ago, I walked into an Ashtanga vinyasa class. 

I fell in love with the strengthening and calming effects of the practice as well as the simplicity of it.

 

Since then, I have practiced various styles of yoga such as Ashtanga, Vinyasa, Bikram, Yin Yoga and Yoga Nidra. 

Yoga has been a source of strength, stability and peace in my personal life. 

 

In 2019, I followed my dream and started a Yoga Teacher Training with Joachim Meire at Yogaloft. 

My personal studies with Janet Stone, Briohny Smyth, Talia Sutra and the writings of Vanda Scaravelli have all influenced the way that I practice and teach yoga.

 

My passion for nature and authenticity, rooting in my home country Finland, play a role in my views of holistic wellbeing.

I am a student of embodied, empowering and sustainable yoga. 

This means that I'm your guide for your personal practice which is based on remaining loving and respectful to your body at all times. 

 

 

"Yoga is an effortless dance with

Breath & Gravity."

 

-Vanda Scaravelli

Sara

kundalini

Sara De Neve.png

Kundalini yoga is een effectieve vorm van yoga waarmee je in een korte tijd je energie kan transformeren.

In deze lessen ligt de focus op het toepassen van de technologie. Dit wil zeggen dat eenieder zijn eigen beleving kan hebben van het uitoefenen ervan. 

De levensenergie gaat vrijer stromen, het brengt je helderheid en kracht om zo vanzelf meer vreugde te kunnen ervaren. 

Waar haal ik mijn inspiratie? Een aantal jaar geleden volgde ik een workshop met betrekking tot Kundalini yoga en bij het intunen had ik een kippenvelmoment, het voelde aan alsof ik iets dierbaars had teruggevonden. Ik volgde lessenreeksen, cursussen, ging naar bijeenkomsten en begon algauw elke ochtend mijn eigen practice. 

De lessen zijn opgebouwd volgens een vast patroon en bestaan uit ademhalingsoefeningen, kriya (set van oefeningen), relaxatie en meditatie.

We gebruiken ook mantra’s doorheen de les.

Lauren

hatha

Scherm­afbeelding 2023-08-12 om 12.28.57.png

Ook mijn naam is Lauren :). Al meer dan 10 jaar geleden startte ik mijn eigen yoga journey op een moment waar ik op zoek was naar meer stabiliteit en innerlijke rust. Ik legde lang de focus op kracht en beweging, maar nu probeer ik zoveel mogelijk naar binnen te keren zodat ik voel wat er in mijn lichaam omgaat in bepaalde posities of houdingen. Observeren en waarnemen is voor mij cruciaal, en net dat wil ik proberen teweeg brengen bij andere yogi’s.

 

Ik wil tools aanreiken, door middel van een stabiele practice, om zichzelf te leren aanvaarden hoe je bent, zonder voorwaarden, onconditioneel. Voor mij zijn de sleutelwoorden. Bewuster en gebalanceerd leven op vlak van mind & body door middel van een krachtige practice waarbij je stilstaat wat er gebeurt in je lichaam. 

Sara

rest & restore

Scherm­afbeelding 2023-08-12 om 12.16.13.png

Vaker stilstaan. Verstillen. Vertragen. Met dat idee stapte ik voor het eerst op mijn yogamatje in 2010. Zoals veel yogi’s begon ik met actieve vormen van yoga, zoals Vinyasa en Ashtanga Yoga.

Gaandeweg groeide ik steeds dichter naar de zachtere en verstillende vormen van yoga, zoals Yin en Restorative Yoga.

Yoga is voor mij meer dan een uur op een mat, het is een kans om los te komen van je gedachten. Om naar binnen te keren. Om te aarden. Om stilte te vinden in jezelf. 

Ik grijp elke kans om me verder te verdiepen in yoga, meditatie en mindfulness. Sta ik niet op de mat, dan ben ik aan het wandelen in de natuur of bezig met planten.

Rilana

functionele yoga

IMG-20210624-WA0015_edited.jpg

Mijn naam is Rilana Cardinaal. Ik ben mijn reis op deze wereld begonnen in Nederland, in 1992. Als dans- en bewegingstherapeut en yogadocent ben ik via een aantal reizen en omwegen terecht gekomen in Gent. Vanuit hier draag ik uit wat ik belangrijk vind: luisteren naar je eigen lichaam, in beweging blijven en bewustzijn creëren.

 

Yoga helpt mij om mijn lichaam te voelen en te voeden. Ik wil graag op fysiek en mentaal vlak in ontwikkeling blijven. Ik heb zelf nood aan momenten van 'verteren' en 'voeden'. 

Mijn aanpak is nuchter, rustig, zacht, maar uitdagend. Ik wil mensen prikkelen. Stimuleren om ook in beweging te blijven en zo te blijven groeien op zowel fysiek als mentaal vlak. Dat lichaam en geest samenhangen, ben ik steevast van overtuigd. Ik geloof dat de wereld een liefdevollere en mooiere plek is, als iedereen eens goed naar zichzelf durft te kijken. Zichzelf de waarom vraag durft te stellen; een intentie durft te stellen en met een open en vol hart ja durft te zeggen. Zo worden we allemaal de beste versie van onszelf. In alle kwetsbaarheid en met de ups and downs die daarbij horen. 

 

Welkom om samen met mij te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.

Sarah

yin yoga

sarah.png

Tien jaar geleden startte ik met yoga.

Op zoek naar meer innerlijke rust en zelfbewustzijn.

Ik merkte dat yoga me dicht bij mezelf bracht en fysiek en mentaal sterker maakte. 

Ondertussen is het een levensstijl en passie geworden. Yoga geeft mij energie, balans, dankbaarheid en vreugde in het dagelijkse leven.

 

Om m’n eigen yoga praktijk te verdiepen en het op een goede manier te kunnen doorgeven volgende ik enkele teacher trainingen: Alignment-Orientated Flow yoga, Vinyasa yoga en Yin yoga. Jaarlijks volg ik één of meerdere workshops en retreats.

 

Ik blijf me met liefde en plezier verdiepen in de vele aspecten van yoga. Het is inspirerend om van verschillende docenten en in diverse yogastijlen les te krijgen. 

Lauren

vinyasa / gentle

Schermafbeelding 2022-08-16 om 04.40.17.png

Voor mij is yoga een levenslange ontdekkingsreis. Elke dag brengt het me naar nieuwe oorden in mijn hoofd en lichaam. Soms zijn het woelige plekken, soms warme oorden, en soms brengt het me naar een oase van stilte waar ik onder begeleiding van mijn ademhaling naar een andere fase wordt gebracht. Steeds verrast het me waar ik die dag ben beland, en ik blijf benieuwd naar wat een volgende les of reis in spé heeft. Maar ik ben vooral dankbaar dat mijn lichaam en mijn geest me steeds weer op het (yoga) matje roepen.

In de  lessen creëren we een flow van adem en beweging. Er komen verschillende houdingen aan bod waarbij we alle delen van het lichaam gebruiken.

Een andere naam voor vinyasa-yoga is flow yoga of power yoga. Dit komt omdat de houdingen bij deze krachtige yogastijl vlotjes in elkaar overgaan.

De letterlijke vertaling van vinyasa is 'adem-gesynchroniseerde beweging'. Ademhaling en beweging synchroon laten verlopen is cruciaal bij deze yogastijl.

Dankzij deze dynamische yogales krijgt je lichaam meteen het evenwicht en ontspannen gevoel dat het verdient. Een pittige inspanning voor een sterk lichaam en een frisse blik waarbij je je nadien helemaal voldaan voelt.

Kathleen

vinyasa

Scherm­afbeelding 2023-08-12 om 12.32.12.png

Als werkende mama van een gezin met 4 kinderen en 2 plus-kinderen, zijn er heel wat to-do’s. ‘To be’ stond nog niet in mijn woordenboek. Tot 6 jaar geleden plots het licht uitging.
Een beetje op de dool tijdens mijn burn out, botste ik op een flyer van yoga. Zonder nadenken, een lesje geboekt.  Spannend.
Down dog, warrior I, II en III, ik hoorde het donderen in Keulen, maar wat een fijne ontdekking!
Mijn wereld is sindsdien heel erg veranderd.

Ik kwam uit mijn hoofd en landde (sinds heel lang) weer in mijn lijf. De bewuste bewegingen startend vanuit de ademhaling waren een fijne uitdaging voor lichaam en geest. Geen seconde dacht ik ‘de beste’ te moeten zijn. Alleen het bewust worden van mijn eigen lichaam en het vinden van rust in en bij mezelf stonden centraal. Yoga werd mijn happy place.
Uit pure interesse voor mezelf, zocht ik een opleiding, nooit met de intentie om les te geven. Het yogavirus had me gewoon te pakken. 
Stilaan groeide toch het verlangen om deze mooie vorm van bewegen te kunnen delen en doorgeven.  En dan sta je plots voor een groep yogi’s die vol vertrouwen en verwachting de zaal binnenkomen…
Met heel veel goesting wil ik met jou delen wat yoga mij brengt. Het lijkt zo contradictorisch, want je werkt met en tegelijk aan je lichaam, maar steeds ten voordele van je lichaam. Daardoor word je merkelijk soepeler, sterker en beweeglijker. Toch ben je helemaal ontspannen na een les. En ja, soms ook wel een beetje bezweet.

bottom of page