Meet the teachers

Anouk

Start 2 Yoga, Early Bird, Yin

profielfoto.png

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. 

Een yogahouding ziet er bij iedereen anders uit, want elk lichaam is uniek. 

Het gaat niet om prestatie maar om bewust aanwezig te zijn en goed je lichaam te voelen. 

Elke houding leg ik uit zodat je weet wat je doet, lichaamsbewust wordt en je eigen grenzen bewaakt.

Door te luisteren en te observeren word je bewust van jouw eigen fysieke, mentale en emotionele patronen en kan je deze op een helende manier ombuigen.

Yoga is gunstig op zovele vlakken: beter slapen, versterkt je spieren, meer flexibiliteit, verbetert je lichaamshouding, focus, beter zuurstof opname, helpt je ontspannen, reset je zenuwstelsel,…

De mentale en fysieke kracht die je je hierdoor eigen maakt geeft je de nodige vitaliteit en aanvaarding. Mijn lessen geven je een sereen gevoel en bieden lichaam en geest de nodige levensenergie.

Jonna

Vinyasa (ENG)

IMG_20210906_125924_1 (2)_edited.jpg

As a young student 20 years ago, I walked into an Ashtanga vinyasa class. 

I fell in love with the strengthening and calming effects of the practice as well as the simplicity of it.

 

Since then, I have practiced various styles of yoga such as Ashtanga, Vinyasa, Bikram, Yin Yoga and Yoga Nidra. 

Yoga has been a source of strength, stability and peace in my personal life. 

 

In 2019, I followed my dream and started a Yoga Teacher Training with Joachim Meire at Yogaloft. 

My personal studies with Janet Stone, Briohny Smyth, Talia Sutra and the writings of Vanda Scaravelli have all influenced the way that I practice and teach yoga.

 

My passion for nature and authenticity, rooting in my home country Finland, play a role in my views of holistic wellbeing.

I am a student of embodied, empowering and sustainable yoga. 

This means that I'm your guide for your personal practice which is based on remaining loving and respectful to your body at all times. 

 

 

"Yoga is an effortless dance with

Breath & Gravity."

 

-Vanda Scaravelli

Ineke

Yin Yang, Yin

Ineke_edited.png

Ineke's yogales houdt balans tussen Yin & Yang via poses, ademhalingsoefeningen, meditatie en filosofie. We stretchen lichaam en geest wakker. Van zachte (hatha) flows naar (yin) slows. Denk aan stretches van kop tot teen, balanshoudingen, zon- en maangroeten. In de Yin poses blijven we 2-5 min in een comfy houding waar je ‘een goed genoege’ stretch voelt. Elke les rond af met een bodyscan (yoga nidra). Zo ga je relaxed je week in met een glimlach.

 

Ineke combineert haar tien jaar ervaring als gymnastiek coach (bij TK Olympia De Pinte) met inzichten uit de Hatha Teacher Training Course van Yogalife (200u). Ook volgde ze aansluitend een Yin & Anatomie functionele opleiding (50u) bij The Fat Yogis. 


“Yoga geeft mij de energie, balans én rust die ik ook vind in de natuur. Het zuivert mijn lichaam en geest. Deze ervaring kunnen delen met anderen maakt mij een heel gelukkig mens. Ik help mensen die balans te ervaren en hun pure zelf te ontdekken. In mijn lessen is het belangrijker hoe een houding voelt dan hoe een houding er esthetisch uitziet. We gaan voor goed genoeg.””

Sara

Kundalini

Sara De Neve.png

Kundalini yoga is een effectieve vorm van yoga waarmee je in een korte tijd je energie kan transformeren.

In deze lessen ligt de focus op het toepassen van de technologie. Dit wil zeggen dat eenieder zijn eigen beleving kan hebben van het uitoefenen ervan. 

De levensenergie gaat vrijer stromen, het brengt je helderheid en kracht om zo vanzelf meer vreugde te kunnen ervaren. 

Waar haal ik mijn inspiratie? Een aantal jaar geleden volgde ik een workshop met betrekking tot Kundalini yoga en bij het intunen had ik een kippenvelmoment, het voelde aan alsof ik iets dierbaars had teruggevonden. Ik volgde lessenreeksen, cursussen, ging naar bijeenkomsten en begon algauw elke ochtend mijn eigen practice. 

De lessen zijn opgebouwd volgens een vast patroon en bestaan uit ademhalingsoefeningen, kriya (set van oefeningen), relaxatie en meditatie.

We gebruiken ook mantra’s doorheen de les.

Rilana

Functionele yoga

IMG-20210624-WA0015_edited.jpg

Mijn naam is Rilana Cardinaal. Ik ben mijn reis op deze wereld begonnen in Nederland, in 1992. Als dans- en bewegingstherapeut en yogadocent ben ik via een aantal reizen en omwegen terecht gekomen in Gent. Vanuit hier draag ik uit wat ik belangrijk vind: luisteren naar je eigen lichaam, in beweging blijven en bewustzijn creëren.

 

Yoga helpt mij om mijn lichaam te voelen en te voeden. Ik wil graag op fysiek en mentaal vlak in ontwikkeling blijven. Ik heb zelf nood aan momenten van 'verteren' en 'voeden'. 

Mijn aanpak is nuchter, rustig, zacht, maar uitdagend. Ik wil mensen prikkelen. Stimuleren om ook in beweging te blijven en zo te blijven groeien op zowel fysiek als mentaal vlak. Dat lichaam en geest samenhangen, ben ik steevast van overtuigd. Ik geloof dat de wereld een liefdevollere en mooiere plek is, als iedereen eens goed naar zichzelf durft te kijken. Zichzelf de waarom vraag durft te stellen; een intentie durft te stellen en met een open en vol hart ja durft te zeggen. Zo worden we allemaal de beste versie van onszelf. In alle kwetsbaarheid en met de ups and downs die daarbij horen. 

 

Welkom om samen met mij te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.

Lindsay

Zwangerschapsyoga,

mama baby yoga

Lindsay_edited.png

Mijn reis in yoga is gestart ongeveer 12 jaar terug. Ik was in Peru als vrijwilliger te werk om een schooltje mee op te richten voor weeskinderen. Tijdens deze reis ontdekte ik yoga en haar pracht.

Ik leerde vooral om contact te maken met mijn lichaam ipv met mijn hoofd, te vertragen en de ademhaling te brengen in elk plekje van mijn lichaam. Deze prachtige inzichten en wijsheid deel ik met vrouwen en voornamelijk zwangere vrouwen. Mijn verdieping en eigen ervaring van conceptie tot geboorte deel ik met heel veel liefde en passie. 

 

Een zwangerschap is één van de meest heilige, transformerende processen in het leven van een vrouw. Er is niets wonderlijker dan het creëren van nieuw leven. Het idee dat een minuscuul zaadje na een lange dans samensmelt met een eicel, hartactiviteit opgang stelt, alle celdelingen perfect te laten plaatsvinden, je babytje te laten groeien vanuit zo ongeveer helemaal niets. Dit is het magische werk waar een vrouwenlichaam 9maanden met bezig is.

Zwangerschapsyoga brengt een weldaad van ontspanning. We herontdekken, verbinden, vertrouwen en laten de liefde stromen van moederhart naar babyhart. Met deze yogasessie wil ik tools aanreiken, laten proeven van deze geweldige reis doorheen de magische 9 maanden. Zodat jij en je baby in volledige overgave en vertrouwen de dans van moeder natuur danst in het baringsproces.  

 

Mamas are magical, ambitious souls thriving endlessly!

Chantal

Mindfulness

EE2A8A39-091D-423C-884B-FD7C4E65DA34.jpeg

In 1992 werd ik klinisch psycholoog.  Na een lange carrière in de bedrijfswereld botste ik op obstakels, waarvoor ik nu heel dankbaar ben.

Dankbaar dat mindfulness me terug bij mijn essentie bracht, en me deed kiezen voor de job waar mijn passie echt tot leven komt.

Ik besloot de trainersopleiding te volgen om deze volledig te kunnen integreren in mijn individuele begeleidingen als klinisch psycholoog.

 

In 2019 startte ik MindFeel op en focus me op een persoonlijke, individuele aanpak.  Ik probeer in mijn begeleidingen niet te blijven hangen in het oorzaak/gevolg-verhaal maar eerder de nodige tools aan te bieden die tot inzicht en verandering kunnen leiden.

Mindfulness is voor mij meer dan een 8 weekse lessenreeks of cursus.

Het begint bij bewust tijd maken voor jezelf, voor jezelf durven kiezen en het geleerde te laten overlopen in het leven van alledag.

Leren van bewust stil te staan en vanuit je eigen flow en kracht in een Me-time leven te staan.

 

We kunnen de stress en de druk vanuit onze chaotische wereld of ons hectisch leven, niet volledig bannen.

We kunnen wel onze mind-set veranderen en leren om in eigen kracht, zorg te dragen voor onszelf.

Voor mezelf is dit zeer waardevol en wil dit graag delen in wekelijkse momenten van ont-moeten bij Yogaloft.

 

Voor de kinderen wordt vooral in spelvorm gewerkt.  Dit zal hierbij  vooral aan de slag gaan met verhaal- en bewegingsmomenten volgens thema.