top of page

In het aanbod van Yogaloft Gent kan je zowel rustige als actieve yoga volgen.

Hieronder wat  meer uitleg over de verschillende vormen van yoga in ons aanbod.

vinyasa 

Een andere naam voor vinyasa-yoga is flow yoga of power yoga. Dit komt omdat de houdingen bij deze krachtige yogastijl vlotjes in elkaar overgaan.

De letterlijke vertaling van vinyasa is 'adem-gesynchroniseerde beweging'. Ademhaling en beweging synchroon laten verlopen is cruciaal bij deze yogastijl.

Dankzij deze dynamische yogales krijgt je lichaam meteen het evenwicht en ontspannen gevoel 

dat het verdient. Een pittige inspanning voor een sterk lichaam en een frisse blik.

early Bird

Start je dag met een heerlijke yogales en en creëren we balans en ruimte in het lichaam.

Deze les voor vroege vogels begint altijd met voldoende tijd om wakker te worden door middel van ademhalingsoefeningen, zachte stretches en rustige bewegingen. De les bouwt op naar krachtigere vinyasa flows en intensievere houdingen maar steeds met aandacht en zachtheid. 

Daarna volgt een diepe ontspanning om vol energie de dag tegemoet te gaan!


Zalig om je dag zo te starten!

gentle Yoga

Deze les is geschikt voor beginners of voor diegene die reeds yoga beoefenen maar het rustig aan willen doen. Tijdens de les leren we de basisprincipes en basisposes met aandacht voor fundament en de ademhaling. Door bewust te bewegen leer je je lichaam beter kennen. Tijdens de les leer je de basisprincipes en poses aan. Je kan deze les ook volgen indien je reeds Yoga beoefent. Een milde maar effectieve les waarna je je helemaal zen voelt.

functionele Yoga

Met deze les wordt je je meer bewust van je lichaam en je mentale welzijn.

Kom tot rust door te blijven invoelen met de noden en wensen van jouw lichaam en geest.  
Dat yoga een rustpunt mag zijn in jouw week om je batterij op te laden en dat de yogawijsheid je door de rest van de week mag helpen.
Iedereen is welkom, van beginners tot gevorderden. Ervaar wat yoga voor jou kan betekenen.

Ashtanga

Ashtanga yoga is een vorm van vinyasa yoga. We bewegen op het ritme van onze ademhaling en combineren statische houdingen met dynamische overgangen. We beoefenen een vaste reeks houdingen. Daardoor leer je na verloop van tijd de houdingen steeds beter kennen en wordt je yogabeoefening een bewegende meditatie op de adem. Ashtanga is de perfecte yogavorm voor wie zichzelf wil uitdagen en voor wie wil bouwen aan lenigheid, fysieke én mentale kracht. 

yin yoga

Vertragen, verstillen & loslaten. 

In deze les doen we niet aan spieropbouw, maar graven we dieper. Door langer en ontspannen in de houdingen te blijven werken we in op ons bindweefsel en celgeheugen. Geen strakke houdingen, maar opnieuw contact maken met je lichaam, intuïtie en aanvoelen wat jij nodig hebt. Er is geen doel te bereiken tijdens de practice, enkel een bewuste aanwezigheid in het hier en nu. We duiken de diepte in vanuit vertrouwen, overgave en de mogelijkheid om los te laten wat je niet langer dient.

Door Yin vertraagt het verstijving proces en creëer je ruimte en balans. De hele les staat in het teken van loslaten en ontspannen.

Welkom in deze meditatieve en rustgevende les.

hatha yoga

Hatha yoga is een practice waarbij je, net zoals in andere yoga vormen, de eenheid van je lichaam en geest probeert te verkrijgen. Door middel van ademhalingstechnieken, gecombineerd met de krachtige beoefening van yoga asana, kweek je discipline, een diepere connectie met je lichaam en overmeester je je mindset.

Je vindt de balans tussen gemak en kracht, of tussen Yin en Yang. Het leidt finaal tot de beheersing van lichaam, geest en zintuigen, het uiteindelijke doel is zelfverwezenlijking.

Bij Hatha Yoga blijft je iets langer in houdingen staan en wordt de nadruk gelegd op de juiste alignment. Daarnaast probeer je je bewuster te worden van de ademhaling doorheen de practice. Hatha yoga is toegankelijk voor iedereen, beginner of gevorderde - iedereen zal er de voordelen uit halen.

bottom of page